Stanny Jacobs keramiek | hobbyist

Berichten archief: Bloemschikken voor 'De Nieuwe Man' Publieksprijs eindejaarstentoonstelling 2x50 creatief

Bloemschikken voor 'De Nieuwe Man'

Bloemschikken, mannen weten waarom

Verras uzelf en uw partner, dat was de opzet van deze workshop. En het eindresultaat was een prachtcadeau voor moederdag.
De lessen gingen door op 27 maart, 17 en 24 april in Volwassenenatelier 't Kratje in Gooreind. De eerste avond wordt er een keramieken schaal gemaakt. De tweede avond wordt op die schaal een bindwerk met takken gecreëerd. En de laatste avond wordt daarop een bloemenvlechtwerk verwerkt en het geheel als cadeau verpakt.

vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief

vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief

Uit De Gazet Van Antwerpen van donderdag 26 april 2012.
Klik hier voor het krantenartikel.

De Spiegel van mei 2012. Klik hier voor het artikel.
De Streekkrant van 16-22 mei 2012. Klik hier voor het artikel.

Bloemschikken, mannen weten waarom

Bloemschikken voor 'De Nieuwe Man'

GOOREIND - Volwassenenatelier 't Kratje organiseerde een workshop bloemschikken voor mannen. Al waren de vrouwen nooit ver weg.

Acht mannen namen deel aan de workshop onder leiding van Stanny Jacobs. De eerste avond werd een keramieken schaal gemaakt, de tweede werd op deze schaal een bindwerk met takken gecreëerd en de laatste avond werd daarop een bloemenvlechtwerk verwerkt. Het geheel werd als cadeau verpakt voor de vrouwen van de deelnemers. Voorzitter Stanny Jacobs van 't Kratje doet zelf al vijftien jaar aan bloemschikken. "Ik doe ook aan kleien", vertelt Jacobs. "Daarom werd deze workshop een combinatie van de twee. Wat we hier doen is eigenlijk een modernere en meer technische versie van bloemschikken. Het is meer takken schikken dan echt bloemen schikken. We organiseren deze workshop omdat we het wel een leuk idee vinden en omdat het ook erg origineel is. Nergens in de ruime omgeving is er nog een aanbod bloemschikken voor mannen."

De workshop was een idee van Ludo Janssen. "Ik vond het leuk om te doen. Het is technisch niet moeilijk en het geeft toch een meerwaarde aan je moederdagcadeau. Ik ben best tevreden met het resultaat." Ludo vindt het vooral een hele mannelijke vorm van bloemschikken. "We werken niet met een tros bloemen, maar met een stoere constructie. Elke man heeft een moeder én een moeder van zijn kinderen. Een eigen creatie is dan toch een ideaal geschenk voor moederdag?"

"Mijn vrouw doet al jaren aan bloemschikken, samen met Stanny. Ik ging dan altijd planten voor haar zoeken. Daarom vond ik het een uitdaging om het nu zelf eens te doen", vertelt Jan Michiels. "Het is leuk om te doen, maar met mijn grove handen is het best wel moeilijk. De creativiteit vind ik plezant, maar ik ben toch liever met een hamer en een zaag bezig. Vooral de combinatie van het maken van een kleischaal en een takkenconstructie maakt het toch minder vrouwelijk vind ik. Ik hoop dat mijn vrouw er blij mee is."

Publieksprijs eindejaarstentoonstelling

Zaterdag 18 en zondag 19 juni 2011

publieksprijs

Op het programma van de eindejaarstentoonstelling van 't Kratje stond: Tentoonstelling rond het jaarthema van de WAK: ja, ik wil.
En tentoonstelling met werken van de cursisten en ateliers: aquarel, boetseren, vilten, hoeden maken...

Rond het jaarthema werden per categorie 3 prijzen uitgereikt: klei, aquarel en gemengde technieken.
En de publieksprijs werd toegekend aan Stanny Jacobs, voor een kleiwerk van een 'vrouwenfiguur' eerder beeldhouwwerk. Naar vorm én presentatie net iets meer dan het gewone en wellicht daardoor de keuze van het publiek.

Klik hier om de foto's te bekijken van de eindejaarstentoonstelling 2011.

2x50 creatief

aquarel & keramiek tentoonstelling

Chris Hense & Stanny Jacobs stelden tentoon in 't Kratje op zaterdag 15 en zondag 16 januari 2011, van 11u tot 19u. In het 'Vormingscentrum' Gasthuisstraat 7, 2990 Gooreind-Wuustwezel.

Klik hier om de affiche van deze tentoonstelling te bekijken in pdf.
Voor meer foto's van deze tentoonstelling, klik hier.

vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief

vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief

2x50 creatief

Uit Het Nieuwsblad van dinsdag 18 januari 2011.
Klik hier voor het krantenartikel.

De Spiegel van februari 2011. Klik hier voor het artikel.

Expo op vijftigste verjaardag

WUUSTWEZEL - Chris Hense werd zondag vijftig jaar. Stanny Jacobs volgt binnenkort. Samen exposeerden zij hun kunstwerken rond het thema 'Tweemaal vijftig'.
Chris Hense en Stanny Jacobs vierden hun vijftigste verjaardag met een tentoonstelling van hun werken in 't Kratje in Gooreind. Chris pakte uit met aquarel en Stanny met keramiek. 'Wij zijn amateurs die deze kunstvormen onder de knie kregen bij atelier 't Kratje', zegt Jacobs die traiteur is. 'Creativiteit zit in onze familie. Ook bij het samenstellen van schotels moet je inspiratie hebben. Ik volgde Jan Govaerts op als voorzitter. Wij willen met het atelier de deelnemers aan de opleiding ook uitdagen om tentoon te stellen. Vaak gaat dat beter met twee of meer dan alleen. Stanny maakt allerlei voorwerpen in keramiek. Chris Hense begon tien jaar geleden met de opleiding.
'Op de dag van mijn veertigste verjaardag kreeg ik mijn eerste les van Edwin Geets. Tien jaar verder ben ik erg actief met aquarellen, zowel in de les als thuis. Tijdens de zomer doe ik ook wel andere experimenten thuis in de tuin. Ik volg nu les bij Nicole Rutten, illustrator van kinderboeken. Zij heeft veel fantasie en stimuleert ook onze creativiteit. Met haar inspiratie kan ik nog wel tien jaar verder. We hebben een vaste groep van vijf leden.'
Hense en Jacobs exposeerden al samen in Essen. 'Ook in het rusthuis van Gooreind stellen nu leden van 't Kratje tentoon. We moedigen elkaar aan om met het werk naar buiten te komen', zegt voorzitter Jacobs.