Stanny Jacobs keramiek | hobbyist

Bloemschikken voor 'De Nieuwe Man'

Bloemschikken, mannen weten waarom

Verras uzelf en uw partner, dat was de opzet van deze workshop. En het eindresultaat was een prachtcadeau voor moederdag.
De lessen gingen door op 27 maart, 17 en 24 april in Volwassenenatelier 't Kratje in Gooreind. De eerste avond wordt er een keramieken schaal gemaakt. De tweede avond wordt op die schaal een bindwerk met takken gecreëerd. En de laatste avond wordt daarop een bloemenvlechtwerk verwerkt en het geheel als cadeau verpakt.

vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief

vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief vernissage 2x50 creatief

Uit De Gazet Van Antwerpen van donderdag 26 april 2012.
Klik hier voor het krantenartikel.

De Spiegel van mei 2012. Klik hier voor het artikel.
De Streekkrant van 16-22 mei 2012. Klik hier voor het artikel.

Bloemschikken, mannen weten waarom

Bloemschikken voor 'De Nieuwe Man'

GOOREIND - Volwassenenatelier 't Kratje organiseerde een workshop bloemschikken voor mannen. Al waren de vrouwen nooit ver weg.

Acht mannen namen deel aan de workshop onder leiding van Stanny Jacobs. De eerste avond werd een keramieken schaal gemaakt, de tweede werd op deze schaal een bindwerk met takken gecreëerd en de laatste avond werd daarop een bloemenvlechtwerk verwerkt. Het geheel werd als cadeau verpakt voor de vrouwen van de deelnemers. Voorzitter Stanny Jacobs van 't Kratje doet zelf al vijftien jaar aan bloemschikken. "Ik doe ook aan kleien", vertelt Jacobs. "Daarom werd deze workshop een combinatie van de twee. Wat we hier doen is eigenlijk een modernere en meer technische versie van bloemschikken. Het is meer takken schikken dan echt bloemen schikken. We organiseren deze workshop omdat we het wel een leuk idee vinden en omdat het ook erg origineel is. Nergens in de ruime omgeving is er nog een aanbod bloemschikken voor mannen."

De workshop was een idee van Ludo Janssen. "Ik vond het leuk om te doen. Het is technisch niet moeilijk en het geeft toch een meerwaarde aan je moederdagcadeau. Ik ben best tevreden met het resultaat." Ludo vindt het vooral een hele mannelijke vorm van bloemschikken. "We werken niet met een tros bloemen, maar met een stoere constructie. Elke man heeft een moeder én een moeder van zijn kinderen. Een eigen creatie is dan toch een ideaal geschenk voor moederdag?"

"Mijn vrouw doet al jaren aan bloemschikken, samen met Stanny. Ik ging dan altijd planten voor haar zoeken. Daarom vond ik het een uitdaging om het nu zelf eens te doen", vertelt Jan Michiels. "Het is leuk om te doen, maar met mijn grove handen is het best wel moeilijk. De creativiteit vind ik plezant, maar ik ben toch liever met een hamer en een zaag bezig. Vooral de combinatie van het maken van een kleischaal en een takkenconstructie maakt het toch minder vrouwelijk vind ik. Ik hoop dat mijn vrouw er blij mee is."


meer info

Stanny Jacobs (2 april 1961°)
Gooreind, België
+32 (0)499 39 22 33 |
Fotoalbum: www.flickr.com/photos/stannyjacobs

Stanny Jacobs Stanny Jacobs Stanny Jacobs Stanny Jacobs Stanny Jacobs